Emilie (21) opiskelee teknologiaa Ranskassa – lupaa palata Haldeniin

Kolmen kuukauden kesätyö Alterella vakuutti Emilie Greåkerin (21) siitä, että suoritettuaan teknologian maisterin opinnot Ranskassa, ammatillinen ura voi alkaa Haldenissa.

(Uudelleenpostaus Halden Arbeiderbladista): Kolmen kuukauden kesätyö Alterella vakuutti Emilie Greåkerin (21) siitä, että suoritettuaan teknologian maisterin opinnot Ranskassa, ammatillinen ura voi alkaa Haldenissa.

Tistedalin tyttö on äskettäin matkustanut takaisin Toulouseen aloittaakseen kolmannen viidestä lukuvuodesta arvostetussa insinöörikoulussa, INSAssa.

– Olen oppinut uskomattoman paljon ollessani Alterella. Tämä on erittäin hyödyllinen kokemus ottaa mukaan jatko-opintoihin. Erityisesti nyt 3. vuonna, jossa aiomme oppia paljon koodaamisesta, korostaa Emilie Greåker HA:lle.

Valitsi opinnot ulkomailla

Toisen asteen opintojen jälkeen hän halusi opiskella ulkomailla. Hän törmäsi hieman sattumalta verkkosivustolle, joka puhui INSAsta. Tämä on koulu, joka on tekniikan ja tietojenkäsittelytieteen opintojen kärjessä.

Osaamatta sanaakaan Ranskaa, Emilie Greåker matkusti kaksi vuotta sitten Toulouseen. Näiden opintojen etuna on, että ne on järjestetty norjalaisille opiskelijoille. Ranskan kielen taitoa ei vaadita sisäänpääsyn yhteydessä.

Neljän viikon intensiivikurssi

– Matkustin sinne kuukauden ennen lukukauden alkua muutaman viikon intensiivikurssille. Opetus on ranskaksi ja on pakko myöntää, että ensimmäinen vuosi oli aika raskas. Nyt menee paljon paremmin, hän sanoo.

Emilie Greåker pitää haasteista.

-Niitä olen myös saanut kesätöissä Alterella. Uskon osanneeni ratkaista ne ongelmat, jotka minulle annettiin. Erittäin mielenkiintoista olla suhteellisen uudessa IT-yrityksessä, joka on löytänyt oman markkinaraon.

Tistedalin tyttö tietää, että Haldenissa on useita jännittäviä teknologiayrityksiä. Tämän takia hän ei sulje pois ajatusta aloittaa ammatillista uraansa opintojen jälkeen kotikunnassaan.

– Uskon palaavani kaupunkiin, hän sanoo.

Voi saada kesätyön ensi vuonna

Ja jos Emilie Greåker itse haluaa, niin Alterella odottaa kesätyö hänelle myös ensi vuonna. Hän on tehnyt johtoon todella vaikutuksen tänä kesänä.

– Emilie on yksi suurimmista IT-talenteista, jonka kanssa olemme työskennelleet, kommentoi perustaja ja osaomistaja, Erlend Falch-Pedersen.

Hänen mielestään on hienoa, että Haldenilainen tyttö suorittaa maisterintutkintoa arvostetussa Toulousen koulussa. Lisäksi vain pieni osa tytöistä opiskelee IT-alaa. Niin on myös Emilien luokalla.

Altere-yritykselle on tapahtunut uskomattoman paljon lyhyessä ajassa. Parista työntekijästä Storgatan Blender-toimistoyhteistössä yli 30:een henkilöön yrityksen omissa tiloissa, osoitteessa Jernbanegata 4. Matkan varrella on ollut tarvetta laajentaa toimistotiloja kasvun varalle.

Saanut uusia yhteystietoja

– Tänä vuonna olemme allekirjoittaneet sopimukset Ishavskraftin ja Bodø Energin kanssa. Olemme myös matkalla Ruotsin markkinoille, ja toivottavasti saamme ensimmäisen sopimuksen syyskuussa, Falch-Pedersen kertoo.

Nopeasti kasvava yritys on aiemmin onnistunut saamaan sopimuksia useiden tunnettujen energia-alan toimijoiden kanssa. Fortum Oslo Varme, Skagerak Energi, Helgeland Kraft ja Haugaland Kraft Energi ovat asiakasluettelossa. Tehtyjen sopimusten arvo on noin 200 miljoonaa Norjan kruunua.

Altere, joka on työntekijöiden omistama, kokee ulkopuolisten sijoittajien kovaa kiinnostusta. Mutta omistajilla ei ole aikeita myydä ulkopuolisille.

– Jatkamme omistajina ja jatkamme orgaanista kasvua.

On kehittänyt oman tuotteensa

Altere aloitti Utility Cloud -asiakastietojärjestelmän kehittämisen syksyllä 2019. Pilvialustalla, jotka ylläpitävät sähköyhtiöitä, yritys on ryhtynyt kilpailemaan vakiintuneiden toimittajien rinnalla. Koko alustaa ajetaan Microsoftin tietokeskuksissa Azure-pilvipalvelun kautta.

– Utility Cloud -järjestelmä tekee sopimuksia, maksaa kulutuksen ja laskuttaa sähköyhtiön asiakkaille - niin yksityisille kuin yrityksillekin. Tämä on ainoa IT-ratkaisu, jota tarvitaan tämäntyyppisten yritysten pyörittämiseen A:sta Ö:hön, korostaa Erlend Falch-Pedersen.

Haldenin kehitysosasto on selvästi onnistunut tuotteen kanssa. Muun muassa Bodø Energi teki asian selväksi, kun sopimus allekirjoitettiin.Viime vuosina yritys on etsinyt parempaa järjestelmää, mutta markkinoilla ei ollut ketään, joka olisi voinut tarjota mitä he halusivat. Kunnes Utility Cloud tuli kehiin.

– Meillä on ilo kertoa, että tuotteessamme asiakas- ja käyttäjäystävällisyys on korostettu erittäin tärkeiksi tekijöiksi. Siksi uskomme Alteren jatkuvaan kasvuun tulevaisuudessa, Erlend Falch-Pedersen päättää.

*Koko artikkeli, mukaan lukien kuva, on kopioitu Halden Arbeiderbladista.