Finansavisen: "Pieni teknologiayritys saa miljoonan kruunun sopimuksia"

Energiakriisi ja sähköyhtiöiden välinen kilpailu johtivat ohjelmistoyhtiö UtilityCloudille viime vuonna suotuisan sekoituksen. Nyt he panostavat kasvuun Norjan kansallisten rajojen ulkopuolella.

- Jotta sähköyhtiöt voisivat toimittaa loppuasiakkailleen hyviä ja edullisia sähkösopimuksia, ne ovat täysin riippuvaisia ​​järjestelmästä, joka varmistaa tehokkaan toiminnan ja kustannusten kurissa pitämisen, sanoo Erik Wangen.

- Siinä mielessä ajoituksemme on ollut erittäin hyvä.

Wangen on kaupallinen johtaja ohjelmistoyrityksessä UtilityCloud, entinen Altere, joka toimittaa ratkaisuja, jotka virtaviivaistavat sähköyhtiöiden toimintaa automatisoimalla arvoketjuja koneoppimisen ja tekoälyn avulla.

Kun Finansavisen mainitsi yrityksen viime vuonna, toimitusjohtaja Torbjørn Hompland ilmoitti käyttäneensä pandemiaa päästäkseen Norjan energiamarkkinoihin ja keräsi 100 miljoonan Norjan kruunun tilauskannan.

Sittemmin he ovat kiristäneet kilpailua ja vahvistaneet tilauskannan 200 miljoonaan Norjan kruunuun sekä kaksinkertaistaneet liikevaihtonsa 15:sta lähes 30 miljoonaan Norjan kruunuun.

Kiipeily pohjoiseen

Asiakaslistalla on jo suuria norjalaisia ​​energiayhtiöitä, kuten Hafslund Oslo Celsio, Skagerak Energi ja Hafslund ECO:n ja Evinyn omistama Volte. Viime vuoden tuottoisimmat uudet hankinnat olivat Ishavskraft, NTE ja Bodø Energi. Ensiksi mainittua kutsutaan viime vuoden suurimmaksi saaliiksi, kommentoimatta sopimuksen kokoa.

- UtilityCloud on tilauspalvelu, josta saamme maksun sähköyritysten asiakkaiden määrän mukaan. Joten mitä enemmän asiakkaita heillä on, sitä enemmän tienaamme, Wangen sanoo.

- Silloin meille on tärkeää, että meillä on asiakkaita, joilla on itsellään vakaa asiakaskunta ja kasvavat. Lähes kaikilla asiakkaillamme oli kasvua vuonna 2022, ja näemme, että paikallisilla sähköyhtiöillä on usein vahva brändi ja vankka asema vaikutuspiirissään. alueella.

Wangen esittää ajatuksen, että koska he ovat energiamarkkinoilla, joilla on vajaat 100 sähköyhtiötä, huhujen leviäminen on saattanut myötävaikuttaa tilauskannan hyppäämiseen. Samalla hän ei piilottele sitä, että meneillään oleva energiakriisi saattaa vaikuttaa peliin.

- Toinen syy on se, että sähköyhtiöiden tulee pystyä tarjoamaan asiakkailleen hyviä loppukäyttäjäpalveluita myös sovellusten kautta. Sitten ne riippuvat järjestelmästä, jolla on hyvät API-liitännät ja integrointivaihtoehdot. Sitten voimme toimittaa hyvää dataa asiakkaillemme, voimme myös poimia dataa sovelluksemme muodossa tai luoda omia ratkaisujamme, hän sanoo.

- Jotta sähköyhtiöt olisivat kilpailukykyisiä nykyisillä markkinoilla, joilla sähköön kiinnitetään niin paljon huomiota, ne ovat täysin riippuvaisia ​​siitä, että ne pystyvät kehittämään palvelutarjontaansa edelleen mahdollisimman nopeasti. Sitten heillä täytyy olla hyvä moottori pohjassa.

Uusia tulovirtoja

Vuosi 2022 oli myös vuosi, jolloin IT-yritys esitteli useita tuotelanseerauksia, kuten takaisinmaksu- ja hintasuojaratkaisuja sekä sovelluksen, jossa sähköyhtiöt voivat itse kehittää sovelluksen integraatioratkaisuja omien palveluidensa kehittämiseen. Nämä voivat olla ratkaisuja kaikkeen sähköauton latureista lämpöpumppuihin ja älykotiratkaisuihin.

– Tiedämme muilta toimialoilta, että vuorovaikutusta kolmansien osapuolten kanssa pitää olla hyvä, sillä toimittaja ei koskaan kehitä parasta palvelua yksinään, Wangen sanoo.

- Jos sinulla on jännittävä alusta, jossa on monia kiinnostavia kolmansia osapuolia, asiakkaillamme on mahdollisuus saada jatkuvasti uusia, heidän tarpeisiinsa mukautettuja palveluita ja saamme uusia tulovirtoja.

Lisää kannattavuutta

Useiden vuosien tuotekehitykseen ja asiakaskasvuun keskittyneen Wangen uskoo, että on tullut aika ottaa ensimmäiset askeleensa maan rajojen ulkopuolella. Tämä prosessi on jo käynnistetty ruotsalaisen energiajättiläisen kanssa kesällä 2023 tulevassa hankkeessa.

– Silloin meidän on myös tärkeää tarkastella mahdollisuuksia skaalata nopeammin, pienemmällä riskillä hankkimalla rahaa ulkopuoliselta taholta, Wangen sanoo.

Hän sanoo myös, että sekä pääomanhankinta, yhteistyökumppanit että yritysostot voivat nousta pohjoismaiseen laajentumiseen investoitaessa, mutta mikään ei ole vielä kiveen hakattu.

- Jatkossa teemme rahaa. Sen näkee vuoden 2022 tuloksessa, jossa meillä on jo noin 2,5 miljoonan Norjan kruunun voittoa ja noin 27 miljoonan Norjan kruunun liikevaihtoa, Wangen sanoo.

- Tänä vuonna tavoittelemme noin 20 prosentin liikevoittoprosenttia ja yli 40 miljoonan Norjan kruunun liikevaihtoa.

---

Lue juttu Finansavisenista: https://www.finansavisen.no/te...

Julkaistu 8. tammikuuta. 2023 klo 10.57

Kirjoittanut: Benedicte Storm Bamvik